In een gezamenlijke actie van de Rotary Heerhugowaard-Langedijk en het zeekadetkorps Heerhugowaard aangevuld met de zeekadetkorpsen van Den Helder en Alkmaar is een plasticsoep dag gehouden op het Alkmaardermeer.

Het Zeekadetkorps Heerhugowaard was donderdag avond met haar opleidingsschip Abel Tasman al voor anker gegaan samen met Zeekadetkorps Den Helder, met een ex landingsvaartuig van de Koninklijke Marine, voor een hemelvaartkamp.

Zaterdag morgen arriveerde de Rotary Heerhugowaard-Langedijk deels per auto en met drie motorsloepen.

Na de formele overdracht van 8 riemen aan het Zeekadetkorps Heerhugowaard, oorsprong van deze gezamenlijke actie zijn vijf vletten van de zeekadetten, bemand met Rotary leden en kadetten naar de rand van de Dodde, een zijwater van het Alkmaardermeer, geroeid gewapend met grijpers en vuilzakken om de oever op plastic vervuiling te onderzoeken en rommel op te ruimen. De operatie werd bemoeilijkt door aardig wat wind en een stenige oever waardoor niet overal dicht bij de kant gekomen kon worden. Na twee uur zijn de vletten (deels gesleept vanwege de wind) weer teruggekomen bij de Abel Tasman.

De actie is geslaagd hoewel het meer schoner is dan verwacht maar we hebben toch rommel kunnen ruimen.

Na een dankwoord en een welverdiende broodjeslunch is de Rotary goedgemutst weer vertrokken richting Heerhugowaard en zijn de kadetten gebruik gaan maken van de goede wind om te gaan zeilen.