Op zaterdag 12 februari jongstleden hebben drie kadetten van Zeekadetkorps Heerhugowaard ons vertegenwoordigd bij de plechtige kranslegging bij het praalgraf van Luitenant Admiraal Generaal Michiel Adriaanszn de Ruyter.

Deze plechtigheid stond in het licht van de reddingsactie die Michiel de Ruyter had uitgevoerd voor Hongaarse geestelijken. De eerste krans werd dan ook gelegd door de Ambassadeur van Hongarije in Nederland  AndrĂ¡s Kocsis. de tweede krans werd gelegd door de commandant van Zr. Ms. de Ruyter en de derde krans werd gelegd door vertegenwoordigers van de stichting Michiel de Ruyter op wiens uitnodiging de zeekadetten de ceremonie konden ondersteunen. Als laatste werd een bloemstuk gelegd door de burgemeester van Vlissingen, geboortestad van Michiel de Ruyter.

Onze vertegenwoordiging werd gevormd door Bastiaan de Regt, Finn Visser en Quentin Baten. Quentin werd al snel de “mascotte” van de kransleggers! als begeleider waren Wijnand en Olaf mee. de rest van de delegatie kadetten werd betrokken uit IJmuiden Daniel van der Burg en Ravar Thone met begeleiders.

Het hoogtepunt eigenlijk voor de kadetten en begeleiders was toch wel na de kranslegging namelijk een bezoek aan het keldergraf zelf waar we om de kist van Michiel de Ruyter konden lopen en natuurlijk foto’s maken.

Een mooie gebeurtenis, ook dit is Zeekadetkorps Heerhugowaard!