072-5715543 secretaris@zkk-hhw.nl

Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe ook jij een zeekadet kan worden bij Zeekadetkorps Heerhugowaard!!

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Dijk en Waard!

Zeekadet worden!

Iedereen vanaf 9 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kan lid worden. Na een gratis proefperiode van vier weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet en krijgt een leuk welkomstgeschenk!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 4 weken te wachten. Als je het zeker weet (en je bent jonger dan 15 jaar oud) neem je een van je ouders mee om je in te schrijven . Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkomstgeschenk.

Kennismaken

Je kan vier zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik wordt Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren wanneer je 15 jaar of jonger bent. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Je begint dan aan je loopbaan als zeekadet als aspirant zeekadet.

 

Ja, Ik ben al Zeekadet!

Hallo ik ben Bastiaan de Regt en ik zit sinds september 2018 bij zeekadetkorps Heerhugowaard.

Ik zit het bij het zeekadetkorps vanwege de gezelligheid en het leren varen met een zeil en een roeiboot. Daarnaast leer je er allerlei dingen die te maken hebben met de scheepvaart zoals navigeren , veiligheid en vaarregels.

 Ik wil later als matroos bij de marine werken dit helpt hierbij goed.

 

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Contributie

De contributie bedraagt voor een heel jaar € 210,00 (per halfjaar€ 105,00, per kwartaal € 52,50 of per maand € 17,50). Betalingen zijn uitsluitend mogelijk met een periodieke overschrijving. Dit dient u zelf te regelen met uw bank. De contributie dient vooruitbetaald te worden. 

Overige verplichte kosten

  1. Het werkpak dient geheel voor eigen rekening te worden aangeschaft. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 60,50 (Prijswijziging voorbehouden) .

  2. Borg uniform – € 50,-
  3. Aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel) kan op eigen kosten door tussenkomst van het korps door aanschaf via Defensie.

 

Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en bevordering tot zeekadet 3.

 

euro

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en de wollen trui.

Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden (zie tab contributie) , het daagsblauw wordt in bruikleen , met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. Bestellen kan door middel van het Bestelformulier dat bij inschrijving wordt verstrekt of desgevraagd kan worden gemaild.

IMG_5420

Baksgewijs in werkpak

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!

Baksgewijs Zeekadetkorps Vlaardingen

Baksgewijs in uniform

Voor kampen en excursies
Kampen met de Abel Tasman. Het landelijk zomerkamp kost € 225,00. Weekendkampen – max. € 7,50 (vrijdagavond tot zondagavond) Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten.

Abel Tasman op kamp

de Zeekadet

Inschrijven

Klik op de onderstaande link om de contactpagina te laden en laat een bericht achter om informatie.

Kosten

De contributie is € 17,50 per maand. Het zomerkamp kost € 225. Banknummer is: IBAN NL85INGB0007469042 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Heerhugowaard.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Het Zeekadetkorps Heerhugowaard

Het Zeekadetkorps Heerhugowaard is in 1978] opgericht als dertiende korps van Zeekadetkorps Nederland. Het korps startte zonder korpsschip.

De zeekadetten kwamen samen in een noodgebouw van een oude school. Al snel werd een korpsschip gekocht, die de naam Jan Tempelaars kreeg. Bij aankomst was dit schip helemaal leeg. Door enthousiaste begeleiders werd geleidelijk het korpsschip ingericht.

In 2000 was het korps zo gegroeid dat de Jan Tempelaars te klein werd. Wij hebben naar een nieuw korpsschip gezocht. Het korps kon het oude korpsschip van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis overnemen. Zeekadetkorps Heerhugowaard heeft dit schip als Discovery overgenomen en omgedoopt in Abel Tasman, de grote ontdekkingsreiziger.

De huidige Abel Tasman is als sleepvrachtschip te water gelaten in 1898 na de bouw in Capelle aan de IJssel onder de naam St WIllebrordus. In 1964 is het schip omgebouwd tot motorvrachtschip en in 1988 omgebouwd tot opleidingsschip.

 

In 2000 werd de eerste editie gevaren van de Foppencup zeilregatta. Een zeilwedstrijd voor beenhakkers die gezeild werd op de Foppenplas. Inmiddels is de Foppencup een begrip bij alle zeekadetkorpsen in het land en wordt er in september door veel korpsen meegedaan aan de wedstrijden.

De “Gedolde Riem” is de trofee voor de nationale roeiwedstrijden voor zeekadetkorpsen. In 2001 geïntroduceerd en nog steeds de fel begeerde trofee.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Mail ons en wij bellen je dan om een afspraak te maken. Of, beter nog, kom gewoon langs en stap aan boord!! DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op het logo hieronder.