072-5715543 secretaris@zkk-hhw.nl

Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe ook jij een zeekadet kan worden bij Zeekadetkorps Heerhugowaard!!

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Heerhugowaard!

Zeekadet worden!

Iedereen vanaf 9 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kan lid worden. Na een gratis proefperiode van vier weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet en krijgt een leuk welkoms geschenk!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 4 weken te wachten. Als je het zeker weet (en je bent jonger dan 15 jaar oud) neem je een van je ouders mee om je in te schrijven . Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkoms geschenk.

Kennismaken

Je kan vier zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik wordt Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren wanneer je 15 jaar of jonger bent. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Abel Tasman of stuur het naar de secretaris@zkk-hhw.nl. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!!!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. De contributie is €17,50  per maand
  2. Aanschaf werkpak – € 70,- (afhankelijk van de maten) 
  3. Borg uniform – € 85,-

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt en een muts met 2 overtrekken. Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel). 

euro

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en de wollen trui. 

Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen , met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. U gaat naar onze webshop om direct kleding te kunnen bestellen.

IMG_5420

Baksgewijs in werkpak

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

Baksgewijs Zeekadetkorps Vlaardingen

Baksgewijs in uniform

Voor kampen en excursies
Kampen met de Abel Tasman – afhankelijk van de aantal personen,- per dag Weekendkampen – max. € 17,50 (vrijdagavond tot zondagavond) Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten. 

Assam II op de Waddenzee

Assam II op de Waddenzee

Download ons A->Z document met alle informatie voor u als ouder(s).

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) aan boord van de Assam. Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier te downloaden. Vul dit alvast in en neem het mee naar de Assam II.

Kosten

De contributie is € 17,50 per maand. Het zomerkamp kost € 225. Banknummer is: IBAN NL85INGB0007469042 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Heerhugowaard.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Het Zeekadetkorps Vlaardingen

Het Zeekadetkorps Vlaardingen is opgericht in maart 1977 en werd daarmee het elfde korps van Nederland. Het eerste jaar na de oprichting was er nog geen korpsschip en werden de zaterdagen georganiseerd op een zolder in een pand aan de Havenstraat, dichtbij de sluis. In 1978 werd de Assam II aangekocht door subsidie van het Jantje Beton fonds.

De Assam II is een superfosfaat tanker geweest die voer tussen Amsterdam en Vlaardingen. De negen aluminium tanks werden verwijderd en met de opbrengst daarvan werd het dek dichtgemaakt en werd een opbouw geplaatst (kombuis en wasplaats).

In 2000 werd de eerste editie gevaren van de Foppencup zeilregatta. Een zeilwedstrijd voor beenhakkers die gezeild werd op de Foppenplas. Inmiddels is de Foppencup een begrip bij alle zeekadetkorpsen in het land en wordt er in september door veel korpsen meegedaan aan de wedstrijden.

De “Gedolde Riem” is de trofee voor de nationale roeiwedstrijden voor zeekadetkorpsen. In 2001 geïntroduceerd en nog steeds de fel begeerde trofee.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.