Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe ook jij een zeekadet kan worden bij Zeekadetkorps Heerhugowaard!!

 

 

 

 

Zeekadetkorps Heerhugowaard: Dé allerleukste jeugdvereniging van Dijk en Waard

Zeekadet worden!

Onze website heeft veel mooie plaatjes, maar hoe is dat nou in het echie?

Je bent tenminste (bijna) 9 jaar oud en je hebt tenminste één zwemdiploma.

Wij dagen je uit om te komen kijken en kennis te maken met ons korps aan boord van de Abel Tasman.

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 4 weken te wachten. Als je het zeker weet (en je bent jonger dan 15 jaar oud) neem je een van je ouders mee om je in te schrijven . 

Als je jong begint……

Kennismaken

Je wilt de eerste stap zetten en je komt kennismaken. Dit kan je doen door

  1. Het contactformulier in te vullen met je gegevens en wanneer je wilt komen kijken of
  2. Je komt gewoon langs met een ouder (als je nog geen 15 bent).

Je krijgt met je ouder een rondleiding op het korpsschip de Abel Tasman. De eerste keer dat je meedraait aan boord krijg je van ons een snacklunch aangeboden. Je kan de hele middag meedraaien om zo te zien wat er zich zoal afspeelt. Je mag 4 maal gratis komen kijken.

Ja, Ik word Zeekadet!

Na die vier weken, of als je het zeker weet en je niet kan wachten al eerder, kan je je aanmelden voor het lidmaatschap van het Zeekadetkorps Heerhugowaard. Je krijgt hiervoor een inschrijf formulier mee van de commandant en een informatie blaadje over contributie en zo met een machtigingsformulier. De gegevens van het inschrijfformulier worden in ons systeem opgenomen en met je eigen mobiele nummer (als je die hebt of anders van een of beide van je ouders) wordt je opgenomen in de algemene korps app. Elke vrijdag komt op de algemene app de informatie te staan over de komende zaterdag en waar nodig aanvullende informatie over korpsaangelegenheden.

Als je bent ingeschreven krijg je van ons je zeekadetmuts en het monsterboekje en lesmateriaal. Je bent nu aspirant zeekadet.

 

Je reis is begonnen bij ons korps. Welkom! Op deze reis wordt je onder deskundige leiding ingevoerd in de nautische wereld met theorie en praktijk lessen in alle voor het werken aan boord en de kleine bootjes belangrijke zaken.

Ja, Ik ben al Zeekadet!

 

Het Zeekadetkorps Heerhugowaard in het kort

Het Zeekadetkorps Heerhugowaard is in 1978 opgericht als dertiende korps van Zeekadetkorps Nederland. Het korps startte zonder korpsschip.

De zeekadetten kwamen samen in een noodgebouw van een oude school. Al snel werd een korpsschip gekocht, die de naam Jan Tempelaars kreeg. Bij aankomst was dit schip helemaal leeg. Door enthousiaste begeleiders werd geleidelijk het korpsschip ingericht.

In 2000 was het korps zo gegroeid dat de Jan Tempelaars te klein werd. Wij hebben naar een nieuw korpsschip gezocht. Het korps kon het oude korpsschip van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis overnemen. Zeekadetkorps Heerhugowaard heeft dit schip als Discovery overgenomen en omgedoopt in Abel Tasman, de grote ontdekkingsreiziger. Nu als “Abel Tasmannen (en vrouwen) al jong op ontdekking gaan met en op dit schip.

De huidige Abel Tasman is als sleepvrachtschip te water gelaten in 1898 na de bouw in Capelle aan de IJssel onder de naam St WIllebrordus. In 1964 is het schip omgebouwd tot motorvrachtschip en in 1988 omgebouwd tot opleidingsschip.

 

In 2000 werd de eerste editie gevaren van de Foppencup zeilregatta. Een zeilwedstrijd voor beenhakkers die gezeild werd op de Foppenplas. Inmiddels is de Foppencup een begrip bij alle zeekadetkorpsen in het land en wordt er in september door veel korpsen meegedaan aan de wedstrijden.

De “Gedolde Riem” is de trofee voor de nationale roeiwedstrijden voor zeekadetkorpsen. In 2001 geïntroduceerd en nog steeds de fel begeerde trofee.

Meer weten?

Wil je meer weten over het korps? op verschillende andere pagina’s staat meer en uitgebreidere informatie. Zo kan je als je meer van ons huidige korpsschip wil lezen naar onderstaande link.

Over ontstaan ZKKNL Over historie van de Tasman