Vrijdag middag 14 april zijn we vetrokken voor ons weekend kamp met bestemming Den Helder. De weergoden waren ons goed gezind en onder een heldere lekkere zon zijn we rond drie uur vertrokken voor een tocht van tussen de vijf en zes uur. De stemming was goed. Aan het einde van de middag kon je wel merken dat het pas april is en als de zon dan langzaam ondergaat zakt de temperatuur snel in elkaar. Samen met ZKK Den Helder hebben we een gezellig nautisch weekend van gemaakt.

Onderweg is het avondeten klaargemaakt en opgegeten: pannenkoeken gebakken door Linda en vooral Kjell.

Drie kadetten die de vertrektijd niet konden halen doordat ze nog met school bezig waren zijn rond zeven uur met de auto naar Den Helder gegaan en kwamen onderweg de Tasman tegen vlak bij de autoafslag naar Julianadorp, een uurtje varen van Den Helder vandaan.

Om kwart voor negen was de Tasman afgemeerd en kon nader kennis gemaakt worden met korps Den Helder en een rondleiding op de Ondina en alle andere onderdelen dan dat korps. Veel te zien en vooral veel te vergelijken. En toch: het zijn vooral gewoon ook zeekadetten!

Na een paar rondjes verstoppertje op de Tasman was het tijd voor bed in afwachting van nieuwe avonturen op zaterdag.

Zaterdag na het ontbijt werd de LCA (landingsvaartuig) van Den Helder en de schouw (motorbarkas van Den Helder) klaargemaakt voor vertrek naar de buitenhaven van Den Helder. Via de Zeedoksluis naar het zoute water en nog even varen en daar lagen twee WR1 sloepen van de marine klaar die we mochten gebruiken om te zeilen op het wad, richting Texel. Het was ontzettend mooi weer tot ongeveer halverwege de dag toen de bewolking maar ook de wind toenam zodat in de middag maar met één sloep is gezeild. De rest van de kids zat of op de LCA of op de schouw. Toen de wind zover was toegenomen dat zeeziekte zijn intrede deed is de LCA met uitgevaren kadetten terug gegaan naar de haven van Den Helder terwijl de schouw koers zette naar Oude Schild om daar de opvarenden van de Bulgia (ZKK Alkmaar) op te pikken die naar Oude Schild waren gevaren voor hun dokking.

Moe, licht groen maar voldaan keerden aan het einde van de middag alle kadetten terug op het honk. Samen met alle kadetten aan het avond eten en na afruimen en afwassen verstoppertje spelen. Half tien was het tijd om op te ruimen en na het douchen de bedjes op te zoeken.

Zondag morgen na het ontbijt hebben we afscheid genomen van onze Helderse vrienden en zijn op huis aangegaan waar we na de lunch (dank je Kjell) om drie uur afmeerden.

Het was een belevenis en een goede samenwerking met ZKK Den Helder is tot stand gebracht. Den Helder bedankt voor de gastvrijheid. We treffen elkaar weer op het Alkmaardermeer met Hemelvaart.

Foto’s zaterdagmiddag buitengaats

Filmpjes zaterdagmiddag buitengaats

Klik op de drie puntjes rechts voor afspelen in volledig scherm