Het was weer warm de afgelopen zaterdag 17 juni. Volgende week gaan we naar Den Helder voor SAIL. We hebben de boot aan SAIL aangeboden voor tien bedden als onderkomen voor vrijwilligers van SAIL. De bedoeling is dat zij allemaal in hut 5 komen te liggen, maar daar is nog steeds een handgranaat ontploft. Ook andere verblijven waren weer flink toe aan een schoonmaakbeurt dus op de bezems! Wel jammer van het mooie weer, maar met zo weinig wind was er ook niet veel van zeilen terecht gekomen.

Ondertussen waren Jeffrey en Ed al vroeg begonnen met het vervangen van de patrijspoort van hut 1. Een bijzonder warme klus zelfs onder een afdak.

De LD had gelukkig weer een warme maaltijd gepland en zo konden wij tijdens pikheet genieten van een heerlijke lasagne.

Als beloning voor goed werk, ik herkende hut 5 bijna niet terug en kon zelfs bedden onderscheiden, kon er worden gezwommen het laatste uur van de korpsmiddag. Met een echt zwembad in het water was de pret in elk geval verzekerd. Hoewel misschien niet voor het zwembad: niet zeekadet proof.

Volgende week op weg naar Den Helder de buitenkant nog een emmertje sop (of twee of drie of vier) en dan kunnen we weer voor de dag komen.