Eind september is ruimte voor ons jaarlijkse laatste vaartocht met weekendkamp.

Vrijdag middag zijn we rond half zes vertrokken met bestemming Alkmaardermeer waar wij rond half zeven voor anker gingen in afwachting van Zeekadetkorps Alkmaar die rond half acht langszij zou komen. Het weer werkte niet mee en zo besloten we gezamenlijk een binnen activiteit te houden: BINGO, maar wel met een kadetten sausje.

Zaterdag morgen was de regen overgegaan in buien waarvan je van sommige best heel snel heel nat kon worden. Het duurde dus even voor iedereen zo wakker was dat de bootjes opgetuigd en losgegooid werden. De ochtend is gebruikt voor instructie met de vletten en de RS Quest. Iedereen die de Quest wilde uitproberen heeft een kans gekregen. Na de lunch is de instructie doorgegaan. Rond drie uur werd het tijd om het geleerde in praktijk te brengen: in wedstrijd verband zijn de vletten en de Questen ingezet: twee vletten van Alkmaar en twee vletten van ons streden om de eeuwige roem. Zo ook onze Quest tegen de drie Questen van Alkmaar. Een leuke ervaring voor de nieuwe stuurlieden van de bootjes.

Tijdens het gezamenlijke avondeten aan boord van de Abel Tasman werd geïnventariseerd wie welk avond spel wilde doen: nachtzeilen of levend stratego. De belangstelling voor beide was even groot en omdat de grootte van de groep het mogelijk maakte zijn beide groepen op hun wensen bediend: de ene helft is gaan zeilen met drie vletten en de andere groep is naar het land gebracht voor het Levend Stratego (zeekadet uitvoering). Rond negen uur was iedereen weer aan boord weer een mooie ervaring rijker.

Zondag morgen was voor het aftuigen van de RS Quest en het droog zeilen van de vletten waarna het spul weer aan dek werd gezet. Om een uur gingen we anker op en richtten we de steven weer naar Heerhugowaard waar we om drie uur afmeerden. Na de laatste schoonmaakronde en controle konden we om vier uur met het eindbaksgewijs een mooi weekend afsluiten.