Studenten van TETRIX technische opleidingen hebben eind vorig jaar de eerste metingen uitgevoerd ter plaatse en schetsen gemaakt om uiteindelijk te komen tot de constructie van een luikenwagen.

Een luikenwagen is een soort portaalkraantje waarmee de luiken kunnen worden getild en verplaatst. Met deze luikenwagen is het handmatig tillen en verplaatsen tot het verleden verbannen. Deze werkwijze is gebruiksvriendelijk maar vooral heel veilig. Niet meer balanceren op de rijbaan maar lopen met de voeten op het dek!

De luikenwagen is ook voorzien van een vang voor de kraan zodat die ook niet meer met spanbanden tegen de wind moet worden beveiligd. Met de kraan in zijn borg kan ook de luikenwagen niet op eigen gelegenheid aan de wandel.

De complimenten aan de studenten van Tetrix voor het geleverde werk. Onze Nick was ook een van de studenten die hieraan heeft bijgedragen. Als examen opdracht is het zeer geslaagd uitgepakt. Natuurlijk ook dank aan Tetrix Technische opleidingen die dit avontuur met ons is aangegaan en die materialen en manuren ter beschikking heeft gesteld om dit mogelijk te maken.