Kerstmis en oud-/nieuwjaar staan voor de deur en dat is voor de voorzitter van een vereniging of stichting altijd het moment om zowel achteruit als vooruit te kijken.

Dat doe ik als voorzitter van het zeekadetkorps Heerhugowaard dus ook.

Even stilstaand bij het jaar 2017 kan ik concluderen dat we een jaar hebben gehad dat niet echt spetterde van de bijzondere momenten. Helaas liet de financiële situatie van ons niet toe dat we qua activiteiten echt uit de band konden springen en we waren ons er van bewust dat onze Abel Tasman een oud schip is en dus meer dan gemiddeld tijd en geld voor onderhoud eiste. Aan de andere kant was dat weer een uitdaging van de bemanning om elke zaterdag de handen uit de mouwen te steken om ons schip in een aanvaardbare staat te houden. Eén punt om wel echt positief bij stil te staan is het verkrijgen van het Certificaat van Onderzoek waarmee we met optimisme het nieuwe jaar in kunnen gaan.

Vooruit kijkend zie ik dat het nieuwe jaar een jubileumjaar is. We bestaan dan 40 jaar en de eerste activiteiten voor een bescheiden feestje zijn al gestart.
Ook heeft het kader de intentie om, tussen al het scheepsonderhoud en opleidingen door, een paar leuke vaarkampen te organiseren. Naast het zomerkamp hoop ik dat we o.a. aanwezig kunnen zijn bij Skûtjesilen 2018. En hopelijk hebben we in het nieuwe jaar enkele bevorderingen in het vooruitzicht.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe en een voorspoedig 2018 en dat alle korpsleden in het nieuwe jaar kunnen genieten van een fijne en interessante tijd aan boord van onze Abel Tasman.

Leo Hartman
Voorzitter