Gedurende het Pinksterweekend waren de Whitley Bay Sea Cadets bij ons te gast. Op vrijdag 7 juni werden zij met de bus van Bakreizen Alkmaar uit IJmuiden opgehaald.
Op hun verzoek was een kranslegging georganiseerd. Daarvoor waren de oorlogsgraven in Veenhuizen uitgekozen. Per bus van Taxibedrijf Tromp werden de zeekadetten van Whitley Bay en Heerhugowaard naar de begraafplaats gebracht waar de heer Klomp een korte uiteenzetting gaf over de toedracht van het vliegtuigongeluk op 2 juli 1940.

Na de uiteenzetting was er een korte ceremonie bij de drie oorlogsgraven en werden er twee kransen gelegd bij de drie verongelukte bemanningsleden. We zijn veel dank aan de firma Ron de Vries verschuldigd die kosteloos onze krans heeft gemaakt.

Na de kranslegging zijn de zeekadetten weer teruggegaan aan boord van de Abel Tasman voor een onvergetelijk weekend in Alkmaar en op het Alkmaardermeer. Er is een rondleiding geweest op de Bulgia, het korpsschip van de zeekadetten van Alkmaar, en er zijn zeilwedstrijden georganiseerd op het Alkmaardermeer.

Op maandag 10 juni zijn de Engelse zeekadetten weer huiswaarts gekeerd en kijken we terug op een zeer geslaagd Pinksterweekendkamp. Wie weet komen de Engelse zeekadetten nog een keer terug.