Vandaag, zaterdag 12 november 2022 waren met het hele korps te gast op de Traditionele Schepen Beurs in Den Helder. Dit bezoek is mede mogelijk gemaakt door de gereduceerde toegangsbewijzen die wij kregen van de stichting die de beurs organiseert.

De beurs vond plaats in de Stadshal van De Kampanje gelegen naast Gebouw 66 op Willemsoord. We konden kennismaken met de maritieme ambachtelijke sfeer van de voormalige Rijkswerf. En met hetzelfde kaartje hadden wij gratis toegang tot Marine museum en Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Na aankomst met vijf auto’s hebben we ons gesplitst in vier groepen die alle onderdelen om beurten hebben bezocht. Eindelijk kon de commandant zijn belofte ook inlossen met een persoonlijk door hem gegeven rondleiding aan boord van de onderzeeboot Tonijn, onderdeel van het Marine museum. Er was veel te doen. De getoonde oude ambachten van de houten scheepsmakers was interessant maar ook het Reddingmuseum viel in goede aarde.

De broodjes van thuis waren mee maar we hoefden gelukkig niet zonder frituur! Het is de hele dag schitterend weer geweest zodat de patat en de kibbeling in de zon kon worden gegeten.

Toen alle groepen alle onderdelen hadden gezien en op de beurs de spulletjes waren gekocht reden we om kwart voor vier weer richting Heerhugowaard waar de dag aan boord van ons eigen traditionele schip ook weer traditioneel werd afgesloten met baksgewijs.