Op zaterdag 19 november hebben wij samen met Zeekadetkorps Alkmaar een oude traditie hervat: samen Sinterklaas vieren.

Omdat de bruggen niet mee wilden werken konden wij niet naar Alkmaar varen en zijn zij bij ons op bezoek gekomen. Wel over het water maar met een vlet en een zodiac, een erg koude tocht zo op het koudste weekend sinds tijden.

Na het openingsbaksgewijs weer lekker naar beneden waar we werden opgeschrikt door een regen van pepernoten en ander strooigoed die twee Pieten rijkelijk verspreidden. In een klein uur zijn de opvallendste gebeurtenissen van het jaar gepasseerd en betrokkenen op gepaste wijze in het zonnetje/schaduw gezet.

Na het vertrek van de Pieten hebben we van onze lunch genoten met warme chocolademelk erbij. Eindelijk konden we dan toch aan de pakjes beginnen hoewel we veel pakjes maar even mochten vasthouden. Met een dobbelsteen veranderde het speelveld steeds. Pakjes naar rechts, mensen naar links iedereen ruilen. Kortom je had het maar het was alweer weg. Daarna eerst verstoppertje gepeeld (er zijn heel wat geheime plaatsjes op de Tasman). Daarna hebben we gebruik gemaakt van het zonnetje om buiten twee estafettes te houden, één op het land en één op het water. Toen het donker begon te worden zijn we weer naar binnen gegaan in afwachting van het avondeten dat iedereen zich goed liet smaken.

Na het eten hebben de volwassenen de corvee op zich genomen terwijl de kids de kinderdisco konden bezoeken.

Een oude traditie die voor volgend jaar alweer wordt ingepland!