13 mei is de laatste zaterdag voor we donderdag op Hemelvaarkamp gaan naar het Alkmaardermeer gaan en dus staat deze zaterdag in het teken van schoonschip. De vrijdag ervoor was de mast afgelakt en de riemen voorzien van hun laatste laklaag zodat alle delen weer in hun oorspronkelijke bergplaats kon worden geborgen en de hutten en bar vrij kwamen voor hun normale bestemming.

Maar ja het is eigenlijk ook verschrikkelijk mooi weer om te zeilen. Eerst maar schoonmaken en als de inspectie van de ruimten het toelaat kan er worden gezeild. Motivatie genoeg om in een keer goed te keer te gaan en niet te dralen en spelen.

Er is hard gewerkt ondanks (of misschien wel door) een kleine bezetting. In deze eindexamen periode voor de middelbare scholen blijken er nogal wat met name oudere kadetten een laatste sprint moeten trekken en dan kiezen voor boeken in plaats van korps, en terecht, met je schoolopleiding moet je je leven verder en een korpsmiddag is er nog wel weer.

Terwijl er werd gestofzuigd en gesopt, waren Michael en Ryan aan dek de pas gelakte mast een het beslaan en te voor zien van staand- en lopend tuig. Wiebrand gaf de laatste hand aan de wand van hut drie zodat daarna de bed stelling erin kon zodat we de vijf slaapplaatsen weer terug konden bouwen. Dat is ook nodig met het oog op het komend weekend waarin we het korps van Den Helder zullen accommoderen aan boord.

Na pikheet dat door Luuk was verzorgd kon er dan toch nog worden gezeild nadat Michael de laatste verbeteringen had aangebracht aan het tuig. De eerste tekenen van de nieuwe vletcommandanten begint zich af te tekenen. Oefening baart kunst en vanaf het schip werden de vorderingen van commentaar en aanwijzingen voorzien.

Wij zijn klaar voor het Hemelvaartkamp met meer zeilen (lekker op open water in plaats van in een kanaal) meer roeien en vooral plastic ruimen op de Dodde.