Wat hebben we vandaag geluk gehad met het weer. Vijftien graden en zeer zwak windje en af en toe lekker zonnig. Goede start om onze gasten te ontvangen aan boord voor onze relatie dag. DOESGOED was al eerder aan boord want als vervolg op de nationale pannenkoek-dag hebben zij drie baklustigen gevonden die aan boord van de Tasman ik denk wel 14o pannenkoeken gebakken voor de lunch.

De relaties die we hadden uitgenodigd waren vertegenwoordigers van het college van B&W en de Raad, Tetrix technische opleidingen, jeugd afdeling van de reddingsbrigade, DOESGOED, stichting Het Nut en ga zo maar verder. Een ieder die voor ons van belang zou kunnen zijn of is geweest wilden we bedanken voor hun belangstelling en hun een bijzondere dag aanbieden met de zeekadetten in hun natuurlijke habitat.

Bijzondere gast was ook ZKK Den Helder die met het gehele korps met ons de dag hebben meegedraaid.

Toen om twaalf uur alle gasten aan boord waren is de dag op gebruikelijke wijze afgtrapt met het openingsbaksgewijs. Aansluitend werd het schip gereed gemaakt voor vertrek voor een korte vaartocht naar de Broekhorner brug waar we aan de andere kant keerden om weer terug af te meren bij onze steiger.

Tijdens de aangeboden lunch heeft iedereen gesmuld van de aangeboden pannenkoeken die goed waren voor een applaus toen DOESGOED weer vertrok. Verder waren er gesmeerde broodjes.

Na de lunch is er een demonstratie gegeven van overlevingspakken en hoe daar mee om te gaan en een les navigatie boeien en lichten. Om half vier heeft de commandant de gasten toegesproken en zijn waardering uitgesproken voor de ontvangen steun in de afgelopen tijd en de wens uitgesproken om de uitdaging aan te gaan steeds weer meer en nieuwe win win situaties op te zoeken en uit te buiten. Ons korps en de wijze van opleiden zowel theoretisch al praktisch lever een wezenlijke bijdrage aan de mogelijke keuze voor een beroep in de nautische sector.

Daarna werd het sluitingsbakgewijs gehouden en was er nog gelegenheid onder het genot van een drankje met elkaar na te praten.

Een zeer geslaagde relatie dag waar we met hoop voor de toekomst met veel plezier op terug kunnen kijken.