De gemeente Dijk en Waard heeft een wettelijke zorgplicht. De gemeente vindt dat sport, spel en cultuur toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dit doet de gemeente Dijk en Waard door tegoeden beschikbaar te stellen op de DijkenwaardPas voor mensen met een laag inkomen en vermogen. Misschien heb jij ook recht op deze pas. De gemeente Dijk en Waard werkt met een inkomenseis en vermogenseis. Dit hangt af van jouw situatie en huishouden. Je kunt het tegoed op je pas uitgeven bij bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, sportverenigingen en cultuurverenigingen, de ijsbaan in Alkmaar en nog veel meer! Kijk bij het aanbod op deze website om te weten welke verenigingen en organisaties aangesloten zijn bij de DijkenwaardPas. Je hebt hiervoor geen pincode nodig!

Thuiswonenden tussen de 18 en 20 kunnen ook in aanmerking komen voor een DijkenwaardPas.

Wij hebben ons aangemeld als partner in de DijkenwaardPas . Dat houdt in dat mensen die een DijkenwaardPas hebben hun tegoed kunnen besteden aan deelname aan ons korps. Hier kan bijvoorbeeld de contributie van worden betaald en of de kosten van deelname aan het zomerkamp.

Wat kan je nog meer met de DijkenwaardPas: bekijk de aangesloten sportverenigingen, cultuurverenigingen, theaters en bioscopen op de website van de gemeente: https://www.dijkenwaardpas.nl/ . Kijk onder het kopje aanbod om te zien waar je het tegoed aan kan besteden. Ons korps is terug te vinden bij de groep scouting.