Op 16 maart was het weer het landelijke feest van NL DOET en ook wij mochten op deze dag een groot aantal vrijwilligers aan boord ontvangen om ons te ondersteunen met de inzet van een groot scala aan vaardigheden.

Op verschillende terreinen is er heel hard gewerkt. Zo is na anderhalf jaar de contour van het schip weer (bijna) compleet: de houten onderdelen van de stuurhut zijn weer gemonteerd en pas gemaakt. Het stuurhuis is er weer!

Het laatst houten raam aan stuurboord is nu ook vervangen door een patrijspoort. De inzetplaat is op maat gemaakt en de opening voor de patrijspoort aangebracht en daarna is de plaat op haar plaats gelast. Aan ons om het af te werken, de primeren en te schilderen en dan is dat werk ook vierkant!

De Mariejanne is ook onderhanden genomen. Na grondig schoonmaken en schuren kon bakboordzijde voorzien worden van een nieuwe laag zwarte lak. Het voor en achterdek zijn aangepakt en in de primer gezet en ook aan de binnenzijde is verder gewerkt aan de conservering.

Ook voor de inwendige (doe)mens werd gezorgd door vrijwilligers zodat niemand honger of dorst heeft hoeven hebben.

Ook onze eigen kadetten hebben zich niet onbetuigd gelaten. Iedereen die kon meehelpen met klussen, ook aan eigen vletten en banken Mariejanne, heeft hard gewerkt terwijl er voor de jongere kadetten ruimte was voor roeilessen en wriklessen. Het takel gerei om de Whaly buitenboord te zetten en terug te nemen heeft een facelift ondergaan met nieuwe hijsbanden.

Het einde van de middag werd afgesloten met een welverdiend biertje met gevulde eitjes.

Wij danken oprecht de DOENERS van NL DOET : Erik van Dijk, Jeffry Visser, Rens Bruinsma, Theo Sturk, Nico Groot, Marco en Liesbeth Leegwater, Ed Baten. Geweldig en onbetaalbaar werk geleverd!