Vanmorgen is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Michael Forrester. Michael heeft de onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van Schagen, Marjan van Kampen-Nouwen, in het bijzijn van zijn echtgenote, familie, een delegatie van Zeekadetkorps Heerhugowaard, vrienden en kennissen.

Tot op het laatst was Michael ervan overtuigd dat iemand anders van de zeekadetten de onderscheiding zou krijgen en groot was dan ook zijn verbazing dat er meer kennissen van hem dan van de vermeende decorandus aanwezig waren in de ridderzaal van het Slot Schagen waar de plechtigheid plaatsvond.

Michael is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wegens: “…zijn langdurige inzet in de samenleving en zijn uitstekende jeugdwerk in de Zeekadet gemeenschap gedurende meer dan 60 jaar, zowel in Groot-Brittannië als in Nederland. Ook werden zijn vrijwilligerswerk bij het onderhoud van de Katholieke Kerk in Schagen genoemd, zijn activiteiten als havenmeester in Schagen en zijn archeologische inbreng in het museum “huis van Hilde”……”.

Na afloop van de uitreiking en een borrel en gezellig samenzijn met de burgemeester is het gezelschap naar de Christoforus kerk gewandeld waar nog meer gasten van Michael en Saskia stonden om de decorandus te feliciteren onder het genot van een drankje en een hapje. De organist van de Christoforus kerk Tjeerd van der Ploeg heeft in de kerk speciaal voor Michael gespeeld: Pomp and Circumstance March No. 1 en Nimrod uit de Enigmavariaties beide van Sir  Edward Elgar.