Kampen

Met elkaar een weekend of langer aan boord!

Zeekadetkorps Heerhugowaard: Dé allerleukste jeugdvereniging van Dijk en Waard

Wij gaan met ons schip, de Abel Tasman, een paar keer per jaar op kamp. het grootste kamp is het zomerkamp van het Zeekadetkorps Nederland kortweg het landelijke zomerkamp. Hier komen jaarlijks de korpsen uit Nederland bij elkaar in een haven. het zomerkamp duurt een week met daaarbuiten nog de dagen die nodig zijn om daar te komen en na afloop weer thuis te komen. Verder zijn er een paar weekendkampen. Deze kampen zijn in het voorjaar, ronde hemelvaart en in het najaar. Deze kampen duren van vrijdag vooravond tot zondag middag.

Nationaal zomerkamp ZKKNL

Het Nationale Zomerkamp is natuurlijk het belangrijkste kamp.

Daar zien we onze vrienden terug van andere korpsen en we maken nieuwe vrienden. Wij verzamelen met alle andere korpsschepen na het openingsbaksgewijs kan de pret beginnen. Veel zeilen maar ook veel andere spellen bijvoorbeeld in de avonden. Oplopen bij een ander schip om het te bekijken en kennis te maken. In 2022 lagen we met 9 korpsschepen in de haven van Middelharnis en in 2023 zullen we in Den Helder elkaar ontmoeten.

Weekendkampen

De weekendkampen zijn korte kampen in de buurt van Heerhugowaard. Vaak varen we naar het Alkmaardermeer. Het is niet ver varen en toch lekker weg van onze vertrouwde ligplaats. Als we niet kunnen varen slapen en eten we wel aan boord en nemen we het kleine varend materieel mee naar de Oosterdel om daar in spelvorm te zeilen en wedstrijdjes te doen. In het weekend wordt veel geoefend in zeilen met de vletten en de RS Quest. we hebben dan ook ruim tijd om goede instructies te krijgen en op open water is het altijd leuker dan in het kanaal waar wij liggen. We proberen na het oefenen ook onderlinge wedstijdjes te houden om het nieuw geleerde meteen in de praktijk te brengen. er is ook genoeg ruimte voor spellen en of film kijken in de avond.