Het is zover: we hebben de nieuwe riemen in ontvangst mogen nemen op donderdag 19 januari. De aanschaf van deze riemen werd mede mogelijk gemaakt door de aanzienlijke ondersteuning van de Rotary Heerhugowaard-Langedijk. Wij gaan ons dan ook in de komende tijd concentreren op het conserveren van deze mooie riemen. Met de nieuwe riemen hopen we in ons Hemelvaart kamp samen met de Rotary en de korpsen Alkmaar en Den Helder een plastic vervuiling dag te houden. Zowel MACRO als MICRO plastics komen aan bod: het ruimen van de MACRO en het bemonsteren van de MICRO plastics. 

Verder nodigt het weer natuurlijk uit voor het volgen van lessen in het dagverblijf om de theoretische kennis op peil te brengen voor we het volgende buiten seizoen kunnen starten. hierbij proberen we binnen en buiten af te wisselen maar het weer werkt niet altijd mee!

Als je met jonge kadetten wil lakken dan moeten ze dat wel eerst leren voor je ze op de riemen los kan laten. Dus oefenen wij met bezemstelen.

De TD is bijna klaar met het aanhelen van de vloer van de generatorkamer die na het plaatsen van de nieuwe generator vorig jaar geheel moest worden vervangen. Zodra het weer het toelaat kan dan de aandacht verlegd worden naar het vervangen van de houten patrijspoorten zodat ook SB kant van het schip weer netjes wordt.