Deze zaterdag waren wij aan de beurt voor het event op het NOVA College IJmuiden. Om half negen stond de groep klaar op het station van Heerhugowaard om met de bus op stap te gaan.

De inspiratiedag is ontstaan in samenwerking tussen het Hoofd Bestuur en de grote instellingen van zeevaartonderwijs: het NOVA College IJmuiden, Harlingen en STC Rotterdam. Per regio wordt dan een bezoek gebracht aan de school in die regio.

De school zet in samenwerking met Chris van Doorn een programma in elkaar zodat per leeftijdscategorie interessante onderdelen worden aangeboden om een goed beeld te geven van de inhoud van het nautisch onderwijs. Zo hebben de jongste deelnemers een bezoek gebracht aan de MBO en een rondvaart gemaakt met de tender van die school.

De middengroep is beziggehouden in de machinekamer- en brugsimulator en is een rondvaart gemaakt met een loodsboot.

De ouderen zijn bijgepraat over de kansen en mogelijkheden van het loodswezen en haar opleiding en zijn ook wij met een loods tender naar zee geweest waar wij op een binnenlopend (beloodst) schip naderingen hebben kunnen maken. Echt uitgevoerd door kadetten.

Om kwart voor drie was het tijd voor de groepsfoto en daarna toen we weer eenmaal wisten hoe iedereen heette (meervoudige persoonlijkheid is lastig) weer met Zeekadetkorps Alkmaar samen in de bus weer terug naar huis.

Het mooie weer heeft zeker meegeholpen aan een mooie interessante dag.