Zaterdag 14 oktober was de eerste dag dat het buiten minder werd met het weer en moesten we noodgedwongen deels uitwijken naar binnen lesprogramma’s.

Op baksgewijs was het voller dan normaal want we mochten liefst vier nieuwe kijkers meenemen in ons programma. Voor sommigen was het niet echt de eerste kennismaking maar wel de eerste “gestructureerde” korpsmiddag na de rommelige septembermaand. Ook tijdens pikheet waren de tafels weer mooi goed gevuld. Dat belooft weer goeds voor de toekomst.

Voor de nieuwe gasten stond knopen op het programma, en een lesje reddingvesten en wat te doen bij brand en er is een begin gemaakt met kennis van de opbouw van het korps.

Voor de bestaande kadetten waren lessen buitenboordmotor varen, kompas en benamingen vletonderdelen als ook de eerste winteronderhoudswerken aan de vletten.

Voor de TD stond de al lang op het programma staande dashboard van het stuurhuis op het programma en schilderwerk in de machinekamer. Als straks het stuurhuis weer is gemonteerd zitten de meters weer in een knap bord gemonteerd in plaats van loshangend aan hun kabels.