Na drie bijzondere zaterdagen (NL DOET, Relatie dag en NOVA College) was deze 1 april weer een normale zaterdag aan boord.

De eerste weer in de zomertijd dus een uurtje langer korps.

De TD heeft het druk gehad met het plaatsen van de eerste van vijf nieuwe patrijspoorten, deze in hut 3. Een geslaagde operatie! Ziet er strak uit aan de buitenkant.

Met veel afmeldingen zijn de aanwezige kadetten ingezet voor het lakken van de riemen en het laatste opknapwerk en eerste laklaag van de mast die in hut 5 bivakkeert. Daarna moest hut 5 grondig geveegd worden zodat niet alle opwaaiende stof in de lak terecht komt.

Na pikheet kregen de kadetten les in het optuigen van een vlet, uit het hoofd en uit het niets. Onderdelen die werden benoemd werden daarna op de flip-over ingetekend en zo ontstond een zeilklare vlet. Was het maar zover dat het weer in het echie kan op het water, maar we zijn dan wel goed voorbereid. Benamingen van de onderdelen is nog wel een dingetje.

De middag werd afgesloten met een presentatie en uitleg over ons plan voor het hemelvaart weekend samen met de Rotary Heerhugowaard-Langedijk: plastic ruimen in de Dodde (daar liggen we op het Alkmaardermeer voor anker) en het bemeten van microplastic vervuiling van het oppervlakte water in die omgeving. De les was geheel voorbereid en uitgevoerd door drie oudere kadetten van ons korps: Julian, Bastiaan en Ryan. We hopen naast met de Rotary Heerhugowaard-Langedijk ook met de korpsen Alkmaar en Den Helder aan deze operatie te werken.

Weer een drukke maar vruchtbare dag met ruimte voor plezier en pret.