Aan het eind van 2018 wil ik weer even een blik werpen op het afgelopen korpsjaar.

Een nieuw korpsjaar opstarten in het midden van de winter was niet makkelijk.
Helaas had de commandant, door o.a. privéomstandigheden, besloten zijn lidmaatschap op te zeggen en moesten zijn taken door de Eerste Officier worden waargenomen.

We zijn met enthousiasme aan het nieuwe jaar begonnen met de wetenschap dat we het weer met beperkte middelen moesten gaan rooien. Dat hebben we best goed gedaan.
Het schip bleef technisch vaargereed, er zijn bemanningsleden na hun geslaagde examens bevorderd en we hebben toch wat vaardagen kunnen maken inclusief een varende ouderdag. Ook hebben we weer deelgenomen aan het landelijke zomerkamp, dit keer in Lelystad en Lemmer. Onze oude Abel Tasman heeft zich weer prima gehouden.

Wat hebben we een mooi jubileumfeest gevierd. Heel hartelijk dank aan diegenen die er in de voorbereiding en uitvoering zo hard aan hebben gewerkt. We hadden een mooie ligplaats geregeld en veel zeekadetkorpsen kwamen ons feliciteren, met name korps Alkmaar dat ons verraste met een speciaal cadeau.

We zijn nu begonnen aan de winterstop en we moeten helaas weer afscheid nemen van enkele belangrijke bemanningsleden. Dat valt mij zwaar maar zo zit een verenigingsleven nu eenmaal in elkaar. Er gaan mensen weg, er komen weer mensen bij. Vooral het laatste gaan we in 2019 hart op inzetten want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Ik wens iedereen hele prettig kerstdagen en een gezond en goed 2019.

Ik hoop jullie allen op 5 januari 2019 weer aan boord te mogen begroeten.
Misschien zijn er ook een aantal ouders die toch een keer een kijkje aan boord komen nemen en enthousiast worden om iets voor hun kinderen binnen de vereniging te willen betekenen. Plaats genoeg, zowel aan boord als in het bestuur!

TOT VOLGEND JAAR!!

Leo Hartman
Voorzitter