In de afgelopen weken zijn twee omvangrijke klussen aangepakt door de TD: het bijplaatsen van een generator en onderhoud aan de hoofdmotor.

 

Generator

Wij waren al enige tijd op zoek naar een generator voor het nachtgebruik en dan liefst een generator in een geluidarme kast. En dan komt er ineens uit de lucht vallen: een bijna ongebruikte generator met frame. Deze generator werd beschikbaar gesteld door de firma POWERTEC diesel services. Geschonken!

Met grote inspanning van Ed, opa van Quentin, en Jeffrey, vader van Finn, en natuurlijk onze eigen doorzetters van de TD is er een gat in het dek gemaakt en daarna is de generator in alle vroegte aan boord gehesen en daarna is het dek weer dicht gelast. Rest nu nog het aansluiten van de beide generatoren en testen op het net.

 

Hoofdmotor.

Er waren problemen geconstateerd met de hoofdmotor en na onderzoek is gebleken dat twee koppen moesten worden overhaald. Wiebrand heeft samen met zijn vader hierin de handen vol natuurlijk ook ondersteund met onze TD. Jammer dat Marc en Robin alweer vroeg moesten varen want die extra handen ware wel makkelijk geweest. De koppen liggen nu bij de firma Demco die gespecialiseerd zijn in het onderhouden van oude motoren en gelukkig een gedegen kennis hebben van oude motortje!! Zulke bedrijven zijn goud waard!