072-5715543 secretaris@zkk-hhw.nl

Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 12.00 uur tot ca. 17.00 uur samen aan boord van de Abel Tasman.

Dé leukste club van Dijk en Waard

Korpsdag

Zaterdag

12.00 – ca. 17.00 uur

Vaardagen

Weekend kampen

Vrijdagavond tot zondagmiddag

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie.

Wat doen we lokaal op een zaterdag?

Met uitzondering van de zomermaanden en rond kerst/nieuw jaar komen de kadetten elke zaterdag bij elkaar aan boord van het korpsschip. Op een korpsmiddag wordt zowel theoretische kennis bijgebracht van allerhande nautische zaken maar ook wordt de theorie in de praktijk gebracht. In de winter maanden vindt veel meer theorie plaats omdat activiteiten op het water dan vaak niet mogelijk zijn. Naast de theorie wordt ook aandacht besteed aan het onderhoud van het schip. En ook hier weer zowel in theorie als in de praktijk.

Elk jaar worden ook verschillende kampen georganiseerd: weekendkampen, een hemelvaart kamp en natuurlijk het zomerkamp. Het zomerkamp zal meestal een landelijk evenement zijn hoewel we er soms ook voor mogen kiezen zelf iets te organiseren.

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

Wat doen we Landelijk?

Landelijke presentatie vindt plaats bij de grote herdenking op de Dam op 4 mei en bij het Indië monument op 15 augustus. Bij de jaarlijkse herdenking van Michiel de Ruyter is het Zeekadetkorps Nederland ook betrokken. Verder presenteert Zeekadetkorps Nederland zich bij grote maritieme festiviteiten zoals SAIL Amsterdam, SAIL Den Helder, Wereldhavendagen, Maritieme week.

 

Wat verder weg?

Over de wereld zijn in verschillende landen aan ons gelijksoortige zeekadetkorpsen actief. In het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw heeft Nederland samen met nog negen andere landen de International Sea Cadet Organization opgericht. Deze organisatie stelt zich ten doel

  • Internationaal en intercultureel begrip, welwillendheid en vriendschap bevorderen bij jongeren die geïnteresseerd zijn in nautische activiteiten;
  • de uitwisseling van zeekadetten tussen lid organisaties op officiële basis te bevorderen;
  • een forum bieden voor de uitwisseling van informatie en ideeën over lid organisaties en uitwisselingen van jongeren;

 

 

 

De mogelijkheid bestaat dat de Nederlandse zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur terwijl wij uit het buitenland kadetten in Nederland ontvangen in ons Landelijke Zomerkamp.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Mail ons en wij bellen je dan om een afspraak te maken. Of, beter nog, kom gewoon langs en stap aan boord!! DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op het logo hieronder.