Het is alweer enige tijd geleden dat ik de Nieuwsbrief voor het laatst toevoegde aan deze site. En in de tussentijd is er heel wat gebeurd. U heeft over het zomerkamp 2020 in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen en het aanvullend verslag waarnaar u werd doorgelinkt.

Aan het einde van de zomervakantie barstte Camping Dijk en Waard los. Een initiatief van een aantal bedrijven om over en weer te laten kennismaken met wat er leeft in Heerhugowaard en Langedijk in het traject van de samenvoeging van beide gemeenten. In de Camping was ook ruimte om ons te profileren: op uitnodiging van SKEEF hebben we ons mogen presenteren aam de voet van de toegang tot het eiland SKEEF, waar waterpret volop in de belangstelling staat.

Twee weken hierna was het tijd om ons ook via de Camping te profileren met een open dag in een poging leiding te werven voor ons korps. In de avond van de open dag had Wiebrand een pieremachochel tocht georganiseerd.

 

Een gezellige avond met vooral deelnemers uit het zeekadetvolk.

Terug op onze eigen ligplaats kon het serieuze werk weer worden opgevat op weg naar de winter.

Om toch iets te bedenken om de ouders bij ons betrokken te houden zouden we een ouderdag organiseren in het laatste weekend van september varend op het Alkmaardermeer. De Persconferentie van Rutte bij de tweede golf corona gooide roet in het eten: wij vonden het niet verantwoord en niet getuigen van gepaste begrip voor de maatregelen om de ouderdag toch door te laten gaan. Toen ook nog de weerverwachting voor het beoogde weekend zo slecht bleven hebben we besloten helemaal af te zien van varen en is er een overnachting georganiseerd voor de kadetten en een tochtje naar het duizendeilandenrijk naast Langedijk. Op de avond van de overnachting is een oude belofte ingelost door eindelijk ruim negen maanden na het behalen van de examens voor de volgende rang de bijbehorende papieren te overhandigen. Als we geweten hadden dat de weer voorspellers er zo naast konden zitten. We hebben een glorieuze dag op het water gehad met elkaar.

Op het programma tussen nu en april volgend jaar is de CVO keuring met bijbehorende dokking het belangrijkste aandachtpunt.

En natuurlijk zal er ook voldoende aandacht gegeven worden aan de opleidingen nieuwe stijl waarvoor alle kadetten inmiddels hun nieuwe Monsterboekje hebben ontvangen.

Ik hoop echt in december alle ouders en kadetten gezamenlijk te ontmoeten om dan een keer op tijd de brevet diploma’s uit te reiken en wellicht ook drie nieuwe zeekadetten derde klas aan te kondigen (ze moeten er nog wel wat voor doen in de komende zaterdagen!!).