Afgelopen zaterdag 9 september was weer een druk dagje met een hoog PR gehalte, veel zon maar vooral ook erg warm.

Wij hebben een stand bemand op de nazomermarkt van Sint Pancras en we hebben het Poldermuseum geholpen door met hun fluisterboten een pendeldienst te bemannen waardoor hun vrijwilligers de ruimte hadden volop in het museum aan de gang te gaan.

De nazomermarkt van Sint Pancras maakt onderdeel uit van de grootse nazomer feesten die Sint Pancras een week in de ban houden. Wij waren om negen uur op de markt om op te bouwen en al voor tien uur begon de stroom bezoekers al op gang te komen. Was voor hun een goede keuze want als je iets op de markt wil rondstruinen dan viel de temperatuur niet mee: het liep al snel richting ruim 25 graden.

Wij hadden een mooie strategische plek (met parkeer gelegenheid achter onze stand voor de PR goederen) volop in de loop van de markt. Naast ons een patat kraam was ook niet verkeerd, noch voor de bezoekers, die bij het wachten vast een blik konden werpen bij ons, noch voor ons voor ons natje en droogje. We hebben leuke gesprekken gevoerd met geïnteresseerde ouders en kinderen. zo kwam ook de burgemeester van Dijk en Waard langs op de markt en had even tijd voor een praatje. (onverwacht dus helaas geen foto). En nu maar weer afwachten of de markt ook nieuwe aanwas heeft opgeleverd, maar dat gaan we in de rest van de maand zien.

Op het water was het Poldermuseum blij met onze bijdrage. De hele dag is met twee vaartuigen een pendeldienst onderhouden tussen het museum en de Twuyvermolen en zo kwamen beide bootjes elke keer ook langs de Abel Tasman waar de bemanning kon uitleggen waar het schip toe diende.

Terwijl al deze PR zaken aan de gang waren heeft een aantal kadetten die niet waren ingedeeld aan boord het schip ontdaan van alle hardnekkige spinnenwebben en ander schoonmaakwerk aan dek.

Aan het einde van de dag was er wel verdiend ruimte om af te koelen met een duik in het water naast het schip.