Na een uitgebreide publiciteitscampagne in lokale gedrukte en elektronische media, facebook, Instagram en natuurlijk onze website waren de verwachtingen hoog gespannen op de zevende oktober. Heeft iemand het gelezen, zouden we überhaupt bezoekers krijgen, en als ze er zijn komt dan onze doelgroep of alleen geïnteresseerde toevallige voorbij fietsers.

Met een baksgewijs om elf uur hadden we een uur om alles in gereedheid te brengen. Twee vletten getuigd om te zeilen, een vlet voor roeien en natuurlijk de zodiac (kan je daar nog mee voor de dag komen?) best wel werk dat gecoördineerd op tijd klaar was. Op vrijdag waren al uitstallingen binnen gemaakt van ons lesmateriaal, onze trofeeën filmpjes in bar en dagverblijf. De LD droeg ook een steentje bij in de demonstraties en trof voorbereidingen voor het uitgeven van pannenkoeken op bestelling. En dan maar hopen dat om twaalf uur kijkers zouden komen.

En die kwamen ook!! De hele middag was het een komen en gaan van echt geïnteresseerde bezoekers. Ouders met kinderen van onze doelgroep, opa’s en oma’s, kennissen van ouders en inderdaad gewoon ook mensen die er altijd al langskwamen en nu eens binnen wilden kijken.

Het was een gezellige middag met alle kadetten betrokken bij rondleidingen en om hun verhaal te vertellen.

Levert het nieuwe leden op? Dat gaan we zaterdag pas echt zien als de toezeggers ook daadwerkelijk komen om hun eerste korpsdag mee te maken. Ik verwacht dat er tenminste drie potentiële leden zullen aantreden. Hopelijk meer, maar ook met drie was het de moeite van de voorbereidingen waard! Dit moeten we in de toekomst zeker een keer per jaar gewoon doen!