Ook dit jaar stond ons korps op uitnodiging van het gemeentebestuur opgesteld voor het gemeentehuis van Heerhugowaard voor het uitvoeren van de plechtigheden rondom het hijsen van de drie vlaggen aldaar.

Om half tien was (bijna) iedereen present en konden we de vlaggenmasten bekijken met de jongens bij de vlag en de ceremonie doorspreken. Om tien over tien zijn we naar buiten gegaan en hebben ons opgesteld tegenover de vlaggenmasten. Kwart over tien begon de fanfare Hou en Trouw te spelen.

Om half elf verscheen de plaatsvervangend burgemeester op het balkon van het gemeentehuis tezamen met de elf dit jaar gedecoreerde inwoners van Dijk en Waard. Na het voorstellen en bedanken van alle gedecoreerde vrijwilligers konden wij de vlaggen hijsen onder het spelen van twee coupletten van het Wilhelmus door de fanfare Hou en Trouw. Na afloop van de vlaggenceremonie bracht het koor Simpel Hollands twee liedjes ten gehore.

Na afloop werden de genodigden en gasten uitgenodigd om binnen in de ontvangstruimte een oranje bitter de drinken en een heildronk uit te brengen op Koning Willem Alexander.