Geheel onbevangen hebben wij deelgenomen aan het beroepenfeest voor het VMBO: “VMBO on Stage” in Dijk en Waard. We waren dan ook aangenaam verrast met 21 visitekaartjes van leerlingen die op de Doe Dag wilden kennismaken met ons en enige nautische ervaringen opdoen.

21 maart was de Doe Dag van VMBO on Stage. Op verzoek van de organisatie werden er nog vijf leerlingen toegevoegd aan onze lijst omdat we hadden aangegeven nog wel stage plekken over te hebben.

Vanaf acht uur werden de voorbereidingen aan boord getroffen, een tros werd klaargelegd, de beide keesjes werden aan dek gelegd, de vlet werd te water gezet voor het roeien, de motorboot werd in gereedheid gebracht en de bak met knoop touwtjes werd tevoorschijn getrokken.

Om 9 uur waren de 16 leerlingen aan boord en na controle van de namenlijst konden ze aan de gang. Na het indelen in vier groepen werden de leerlingen In een carrousel langs de verschillende onderdelen geloodst. Zo hebben de leerlingen kunnen kennismaken met verschillenden aspecten van het nautische leven. Rond 12 uur was de ochtend groep gereed en konden zij op de fiets naar hun volgende afspraak.

Om 1 uur trad de tweede groep aan van 8 leerlingen die omdat de groep kleiner was meer tijd hebben gekregen voor roeien en motorbootvaren. Bij het afscheid om 4 uur kwamen de leerlingen langs om een handje te geven en te bedanken.

Ondanks het matige weer, wel droog maar koud met een gemeen windje, kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag.