Op 13 januari zijn we weer van start gegaan met onze activiteiten na een koude en natte kerststop. Gelukkig waren alle kerstspullen al opgeruimd dus konden we flink aan de bak. We hebben alle werkzaamheden aan de vletten en de Mariejanne opgestart: wat heeft onderhoud nodig, wat moet vervangen, inventaris nalopen enzovoort. Daarnaast kreeg elke groep ook een lesuur binnen zodat ze even uit de kou konden. Sommigen houden van werken, ze kunnen er uren naar kijken met het koppetje uit de wind natuurlijk of onder de luiken!

20 januari was het weer al beter en konden we echt aan de gang. De eerste ontroest werkjes aan de vletten ging van start en de banken van de Mariejanne werden opgepakt. Daar moet wel het nodige aan gebeuren voor we de Mariejanne aan ons publiek kunnen tonen. Ook de TD kon aan de bak om te zoeken naar een oplossing van het koelwaterprobleem.

27 januari was het echt mooi weer om buiten onderhoud te plegen. Met een heerlijk zonnetje waren alle kadetten buiten aan het werk: de vletten, de banken van de Mariejanne en de motor waren goed voor veel werk. Wieb kon eindelijk aan het werk aan het afwerken van de sponningen voor de stuurhuis opbouw. Ook de restanten van de zodiacs konden op de aanhanger geladen worden zodat deze volgende week naar de stort op de gemeentewerf kan worden gebracht. De ruimte onder de luiken is klaar om onze nieuwe Whaly in ontvangst te nemen. Kortom de voorbereidingen voor een nieuw vaarseizoen zijn lachend opgestart.