Net als voorgaande jaren waren wij dit jaar ook weer present op de Langedoiker markt in Langedijk. Met een team van 8 man sterk en met varend materieel waren we vroeg in de morgen afgevaren richting Langedijk waar we aanlegden schuin tegenover onze kraam. Het idee was om met liefhebbers afwisselend te zeilen of MOB te varen.

Hoewel we in eerste aanleg het idee hadden een beetje buiten de “loop” onze kraam te hebben bleek gedurende de dag dat dit geen nadelige invloed had op onze bezoekers. Sterker zelfs, doordat het voor onze kraam minder druk was met langslopers konden geïnteresseerden langer blijven staan en konden we goed uitleggen aan kinderen en ouders wat we doen. Als de helft van de toegezegde bezoekers op 2 september bij de eerste korpsdag aanwezig zijn en daar dan weer de helft van blijft plakken omdat ze het leuk vinden mogen we toch drie of vier nieuwe leden inschrijven.

Leuke gesprekken gevoerd door het hele team. Klas en/of schoolgenoten van Sebastiaan kennissen van andere teamleden noem maar op. Verrassend veel belangstelling vonden we allemaal. Rond de klok van vier hebben we al het materiaal weer in de vlet gedragen en zijn we terug gevaren naar de Tasman waar rond vijf uur alles weer was opgeruimd. Een nuttige dag!!