Het weekend voor het vertrek naar onze zomerkamp bestemming hebben wij onze gebruikelijke ouderdag gevierd met een stukje varen met de Tasman, zeilen met een vlet en roeien met een vlet en een heuse wrik wedstrijd tussen vader en zoon Visser, Jeffry en Finn.

Voor de TD begon de dag al vroeg. In de afgelopen twee weken hebben alle verstuivers onderhoud gekregen en heeft de firma Electra-Brandt zonder kosten de zes verstuivers voorzien van nieuwe nozzles en afgesteld. Woensdag jl zijn deze verstuivers opgehaald en die moesten dus nog geplaatst worden. Een klus op de vroege zaterdag morgen in de wetenschap dat op de planning die dag varen stond rond de klok van twee uur. Gelukkig horden we rond twaalf uur het geluid van een succesvolle start en kon de motor mooi even twee uur warmdraaien.

De dag was onstuimig voorspeld, maar begon nog redelijk, wel met windvlagen maar alleszins hanteerbaar. Nadat alle kadetten de voorbereidingen voor onze gasten hadden getroffen konden we vanaf één uur de ouders ontvangen met koffie en koekjes. Na een openingswoord werd om twee uur aangevangen met het losgooien van het schip. Met deze vaarbeweging hebben we het schip gedraaid om volgende week meteen op pad te kunnen naar Den Helder.

Terwijl de Tasman voer werd gezeild en geroeid en met de zodiac gevaren. Voor elk wat wils. Met volop zon werd de vaartocht rond drie uur afgesloten. Rond kwart voor vier was het tijd voor de wedstrijd van de dag: Finn tegen Jeffry. Finn heeft de wrikwedstrijd glorieus gewonnen maar moest het roeiend terug naar de Tasman afleggen tegen zijn vader. Met een tevreden gelijkspel kon om vier uur het officiële deel van de dag beginnen.

Na een korte terugblik op het afgelopen half jaar kreeg te penningmeester het woord om aan te geven welke kleine sponsormogelijkheden er zijn voor ouders om bij inkopen geruisloos te sparen voor onze korpskas. Vomar, Sponsorkliks, Grote clubactie, Jantje beton werden onder de aandacht gebracht.

Met een korte vooruitblik naar het zomerkamp was het tijd voor de bevorderingen. Marc van IJperen is ZKO 2 geworden, Robin, ondanks tegenstribbelen aangesteld totZKO3, Tycho is bevorderd tot Opperschipper, Nick en Ryan zijn schipper geworden, Julian en David zijn bootsman geworden en Stijn en Lars kwartiermeester en Bastiaan dienstdoend kwartiermeester. Alle bevorderden gefeliciteerd.

Daarna was het tijd om stil te staan bij de functiewisseling in het bestuur. Ruud van Diepen is aangetreden als nieuwe secretaris en we wensen hem veel wijsheid en plezier toe in deze functie. Marian John heeft na bijna 10 jaar afscheid genomen van ons bestuur. Dit afscheid werd gememoreerd door het overhandigen van een schriftelijke Blijk van Waardering, voorgelezen door de commandant, een bloemetje aangeboden door de kersverse jongste officier en gezamenlijk met de jongste kadet overhandigden zij beiden nog enkele cadeaus. Daarna was het woord aan de penningmeester die namens het bestuur afscheid nam van Marian met een theater bon voor Marian en Paul. Marian, nogmaals bedankt voor alle goede werken die je geheel belangeloos voor onze stichting hebt verricht in de afgelopen 10 woelige jaren.

Na dit afscheid dacht het weer kennelijk dat het meteen was afgelopen want tijdens het naar boven brengen van de versnapering en drank stak de wind enorm op en begon het te regenen. Hiermee kwam voor de meesten dan ook een einde aan een leuke dag en snel op de fiets naar huis.

Wij kijken in elk geval terug op een mooie en geslaagde ouderdag. Op naar het zomerkamp!