Hij was er weer: de Matchmarkt nadat deze eind vorig jaar door slecht weer was afgelast. In de stralende zon stonden in de zaal van de evenementen hal Heer Hugo vele maatschappelijke organisaties en sociaal bewogen bedrijven om te zoeken naar een match: wie kan voor een ander iets betekenen.

Dit keer stonden de organisaties achter de tafel en deden de bedrijven de ronde.

Op onze plaats hadden Jorrit en Wijnand een statafel met mooie donkerblauwe rok neergezet en ons grote visitekaartje dat wij van het HB hadden gekregen waarop staat wie wij zijn en wat wij doen. Op de tafel nog onze korpsvlag groot en miniatuur en we konden er tegenaan. Natuurlijk mochten de folders niet ontbreken want er zullen maar belangstellende ouders zijn onder de deelnemers die wellicht nog kinderen voor ons in de aanbieding hebben.

Wij hadden drie vragen neergelegd: elektrisch aansluiten van de tweede generator, het bekleden van de uitlaatleiding van die generator en advies over klinken aan ons achterschip.

En we hebben een match kunnen maken met de firma Noordeloos Elektro die ons wil helpen bij het bekabelen en aansluiten van de generator. Wij moeten zelf nog wel nadenken over de inzet van een PLC want daar heeft Noordeloos Elektro geen verstand van, van kabels een aansluitingen wel.

Ook de folders kwamen van pas dus wie weet zien we nog nieuwe leden.

Op de markt hebben we ook kennis mogen maken met Dijk en Waard on stage, een initiatief dat al voor de vijfde keer wordt georganiseerd om VMBO leerlingen kennis te laten maken met beroepen en er op de doe dag ook een kijkje te nemen. Op mijn vraag of er iemand van de nautische sector zou staan werd negatief geantwoord. Jammer toch terwijl er zoveel banen bij de nautische sector te vinden zijn. ik zal zeker deelnemen aan die twee dagen (hoewel oud en uitgevaren) maar ik hoop dan ook kadetten mee te krijgen begin maart die in de sector hun baan en opleiding vonden en wat het Zeekadetkorps hen hierbij geholpen heeft. Voor hun een baan wellicht, voor ons nieuwe leden wellicht. Wordt in elk geval vervolgd!!